Geheel de Hemel Weerspiegelend
  Yvonne Schroeten

De roman  'Geheel de Hemel Weerspiegelend': een kunstenaarsrelaas....

Over het Boek:

Beeldend kunstenaar Yvonne Schroeten uit Weert schreef een boek. Om antwoorden te vinden op haar vragen over de zin en onzin van kunst. Het werd een roman en daarmee fictie.

Inhoud: 

Beeldend kunstenaar Stella vertrekt naar een heuveldorp in Toscane om er een septembermaand te werken in een gastatelier. Ze ontvlucht haar drukke Hollandse bestaan om zich, geheel afgezonderd, toe te leggen op de kern van het kunstenaarschap.

Gedurende die maand gaat ze de strijd aan met zichzelf. Ze onderzoekt de spanningsvelden tussen kunst, werkelijkheid, wetenschap, religie en de mens die te midden daarvan voor een schier onmogelijke taak staat: het leven van zin te voorzien.

Langzaam neemt dit eenzame proces haar mee in een gevecht tussen zin en waanzin, vervaagt de lijn tussen binnenwereld en buitenwereld en overschrijdt ze de grens tussen fictie en werkelijkheid. Ze belandt in vervreemdende werelden die haar kunstenaarschap tarten en raakt zelfs verwikkeld in een strijd met de hemel. Uiteindelijk, na vele fictionele omzwervingen, weet ze haar thuis te hervinden, waar haar de werkelijke reden van haar toevlucht naar Toscane wacht.

De lezer kijkt en luistert mee in het hoofd van de kunstenaar en krijgt een eersterangs blik op denkprocessen, uitdagingen en de beeldende vervoering van het kunstenaarschap.

Dit kunstenaarsrelaas is een lofzang op de menselijke verbeelding.

Het neemt de betekenis van het leven onder de loep.

Stella’s innerlijke reis wordt geflankeerd door het zonovergoten decor van het Toscaanse platteland, waarbij La Dolce Vita de Ernst voortdurend uitdaagt. De inhoudelijke zwaarte wordt hoognodig afgewisseld met de luchtige zomerse omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. 

301 pagina's, 18 zwart-wit-illustraties, softcover.

 

Sterk met het boek verweven zijn de schilderijen van Yvonne Schroeten. Zij zijn losmakelijk verbonden, want los van elkaar geven ze visie op de mens en de wereld en zijn daarin autonoom. De schilderijen gaven vorm aan de denkprocessen die leidden tot het boek. Het boek is ontstaan vanuit haar kunst en haar kunst vanuit het boek. Die verwevenheid vraagt om een gezamenlijke presentatie. Beeldend werk is vervat in woord. Tekst wordt beeldend gemaakt: vormt deel van expositie. Titel van de schilderijenreeks vormt de titel van het boek vormt de titel van het kunstproject: Geheel de hemel weerspiegelend.


U kunt het boek bestellen  via onderstaande formulier.

Boek:  €12,50       Verzendkosten € 4,95


Ook te koop bij:

WEERT:                                                        WarenHuisConceptstore, Beekstraat 54 Weert