Geheel de Hemel Weerspiegelend
  Yvonne Schroeten
 

Resultaten basisschool Het Dal Weert, groep 5/6  

o.l.v. Yvonne Schroeten, Emmy van der Venne en Helmi Coenders en Annemarie Verheijen

 Zij maakten met kleurpotlood en vetkrijt een collage van droomeilanden geïnspireerd op een stuk tekst uit het boek 'Geheel de hemel weerspiegelend'. 

Resultaten scholieren van Het College Weert (CKV  4 februari 2020) 

en Scholengemeenschap St. Ursula Horn (CKV  2 en 3 maart 2020)

Leerlingen kregen eerst de dansvoorstelling te zien, en gingen daarna aan de lag vanuit een tekstfragment, in verschillende disciplines.; film, fotografie, beatbox, muziek, beeldend.Resultaten schilderworkshops  HAVOleerlingen Philips van Horne  Weert o.l.v. Yvonne Schroeten 

Zij gingen groots aan de slag vanuit een tekstfragment. Doelen: durf, uit de schulp, expressie.Resultaten basisschool Aan De Bron Weert o.l.v. Emmy van de Venne

wederom vanuit een tekstfragment werden er fantasiehuisjes gemaakt voor op hun imaginaire droomeiland.ECI Summerschool Roermond 

Aanmeldingen: 150 kinderen

24,25 en 26 augustus 2021

Samen met ECi zijn de Summerschooldagen ingevuld met het thema uit het boek van Yvonne Schroeten.

Vanuit een verhaalfragment (droomeilanden) gingen  kinderen  aan de slag met een eiland knutselen, musical, eilanddans, eilandtaal en rap, eilandfashion, eilandtoneel, zeemonsters maken en een stopmotion video.

Er waren een aantal kinderen die in samenwerking met stichting leergeld de dagen gratis mee mochten doen ( meer dan 10 per dag). 

Door de bijdrage van Kunstproject Spiegelbeelden waren de prijzen voor de dagen laag en hebben ze de kinderen extra activiteiten aan kunnen bieden. RICK Summerschool Weert 

RICK organiseerde  met medewerking van kunstenares Yvonne Schroeten, een summerschool. Onderdelen van het project “Geheel de hemel Weerspiegelend” haar Kunstproject Spiegelbeelden zijn in de summerschool verwerkt.

Van 30 augustus t/m 3 september 2021 konden kinderen van 4 t/m 13 jaar een of meerdere dagen vol workshops muziek, dans, beeldend of theater volgen. Allemaal in het thema ‘droomeiland’ om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden.

Kinderen werken onder begeleiding van professionele vakdocenten , spelen samen in een orkest en maken met verschillende materialen hun eigen droomeiland. Met kinderdans ontdekken ze hoe ze met hun lichaam kunnen bewegen. Daarnaast maken ze kennis met diverse muziekinstrumenten of toneelspelen. Een creatieve en ontzettende leuke besteding van hun dag!

De afsluiting was Vrijdag 3 september om 19.00 uur bij RICK Theater de Huiskamer : play-in en een impressie van de summerschool. Workshops voor Maximina vrouwen

Aantal deelnemers: 13 vrouwen van verschillende culturele achtergronden.

Yvonne vertelde over haar vak als kunstenaar, liet voorbeelden zien en las een stuk voor uit haar boek.

De deelneemsters hebben eerst nagedacht over het thema droomwereld. In woorden en tekeningen werd dit op een groot stuk papier gezet. Bijvoorbeeld: Huis, Hart, Geluk, Gezondheid. Vervolgens kozen ze gekleurd papier dat bij hun gevoel paste. Eerst enkel de sfeer uit verschillende papiersoorten en tijdschriften. Daarna ook voorstellingen zoals bloemen, de lucht, de zee mensen etc.

Dit alles werd in een collage geplakt. Daarna werden er grote gezichten getekend en uitgeknipt. De restvorm werd over hun sfeercollage gelegd. Het geheel werd afgemaakt met woorden en teksten. Zo kwam er hun droomwereld in hun hoofd terecht. 


Broekhin College 

Op 18 en 19 november werd er een klaslokaal van het Broekhin College beschilderd door 7 gymnasiumleerlingen. Het tekstfragment uit de roman geheel de Hemel weerspiegelend diende als uitgangspunt. er waren duidelijke linken te vinden met de leerstof van de klassieke vakken: 

Yvonne Schroeten:

“Hier is hij dan: de muurschildering is klaar! Niet alleen de leerlingen zijn trots op het fantastische resultaat. Ik vond het een feest om met ze te werken en ben blij verrast met hun toewijding, enthousiasme en eindbeeld. Wat een leuke en slimme tieners! En wat hebben ze er veel in verwerkt: we startten vanuit chaos: Dionysus, het creatieve proces. De ordering kwam met de toepassing van het Apollonische: in de vorm van ratio: zo is de reeks van Fibonacci erin verwerkt, de stelling van Pythagoras, tal van wiskundige formules en patronen. Daarbij is de ondergang van de mens verbeeld: de zondvloed en de 2 figuurtjes die overleven en het allemaal opnieuw mogen proberen. En allemaal geïnspireerd op een citaat uit mijn boek! Een schilderij vol inhoud. GEWELDIG"